Yozgat İl Koordinatörlüğü

TKDK BAŞKANI SAYIN DR. AHMET ANTALYALI DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE ZİYARETTE BULUNDU


TKDK Başkanı Sayın Dr. Ahmet ANTALYALI, 26.07.2023 tarihinde IPA Ulusal Yetkilendirme Birimi de olan Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne ikili ilişkileri geliştirmek ve bazı gündem konularını da değerlendirmek maksadıyla ziyarette bulundu.

Başkan ANTALYALI Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ali DOĞAN’a bugüne kadar Kurumumuza yapmış oldukları destekler ve işbirliği için teşekkürlerini iletti. Avrupa Birliği ve Birliğin kurum ve kuruluşları ile fon ve hibe sağlanmasına ilişkin her türlü temas ve müzakereleri yürütülmesi ve bunlara ilişkin anlaşmaları imzalaması, Avrupa Birliği ile ilgili konularda diğer bakanlık ve kuruluşlarla koordinasyonunu sağlayan Genel Müdürlüğü’nün  TKDK için oldukça önemli olduğunu söyleyen Başkan Antalyalı, ilerleyen süreçte iki kurum arası diyaloğun arttırılacağını ifade etti.

Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yrd. DOĞAN Sayın Başkan ANTALYALI’ya yeni görevinde başarılar diledi. Sayın DOĞAN TKDK’nın IPA Bileşenleri arasında başarısına değinerek, TKDK’nın yürütmüş olduğu faaliyetlerden memnuniyetini dile getirdi.

Ayrıca ziyaret kapsamında yatırımcılar için alternatif fon kaynakları, faydalanıcılara sunulan avans, TKDK tarafından sunulan istisna talepleri, üçlü ve ikili mütabakat  gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.