Yozgat İl Koordinatörlüğü

KARADAĞ IPA HEYETİ ÜLKEMİZİ ZİYARET ETTİ


 

Karadağ Ekonomi Bakanlığı Genel Sekreteri ve IPA Fonları Finansal Yönetimi Ulusal Sorumlusu (NAO) Ana Raiceviç ve beraberindeki heyet çeşitli görüşmeler yapmak üzere 24 Temmuz 2023 tarihinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirmişlerdir.

Ziyaret programı kapsamında, Karadağ Ulusal Fonu ve Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU) başkanlarının da yer aldığı heyet ile Ülkemiz IPARD Yönetim Otoritesi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yetkililerinin katılımlarıyla çalışma toplantısı düzenlenmiştir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkan Vekili Sayın Dr. Ahmet ANTALYALI ve Tarım Reformu Genel Müdür Vekili ve Yönetim Otoritesi Başkanı Sayın Dr. Osman YILDIZ başkanlıklarında gerçekleştirilen toplantıda, ülkemizin IPARD Programı uygulamalarındaki deneyimleri hakkında Karadağ heyetine sunumlar yapılmıştır.

Sunumları müteakiben Karadağ heyetinin IPARD uygulamalarına ilişkin soruları cevaplandırılmış; özellikle faydalanıcılara sağlanan ön finansman kaynakları ile avans ödemeleri hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Sayın Dr. Ahmet ANTALYALI, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkemizin IPARD Programı uygulamalarında kazandığı tecrübe ve başarıları ifade ederek Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun deneyimlerini Karadağ ile paylaşmaya hazır olduğunu belirtmiştir. Sayın ANTALYALI ayrıca geçtiğimiz, yıllarda Karadağ IPARD Ajansı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu arasında bir işbirliği protokolü imzalandığını vurgulamış ve bu protokol kapsamında iki Kurumun daha yakın işbirliği içerisinde çalışabileceklerini ifade etmiştir.

Karadağ Heyeti Başkanı Sayın Ana Raiceviç ise Karadağ ile Türkiye’nin çok sıkı tarihi bağlara sahip olduklarını vurgulamış ve Türkiye’nin IPARD uygulamalarındaki deneyim ve başarılarından istifade etmek istediklerini söylemiştir.