Yozgat İl Koordinatörlüğü

MENKUL MAL SATIŞ İLANI


Dosya No: 2018/66/01
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörlüğünce 6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında haczedilen Ekli listede cinsi, özelliği, miktarı ve bedeli yazılı menkul malların 10/05/2022 salı günü 1 no’ lu taşınır için (Basınçlı Yıkama Makinesi) saat 10:30 10:45 arası, 2 no’ lu taşınır için (Jeneratör) saat 11:00 11:15 arası, 3 no’ lu taşınır için (Köpük Üretim Jeneratörü) saat 11:30 11:45 arası, 4 no’ lu taşınır için (Manuel Süt Sağım Makinesi) saat 12:00 12:15 arası, 5 no’ lu taşınır için (Elektrikli Motor) saat 12:30 13:00 arası, 6 no’ lu taşınır için (Pompa) ise saat 13:15 13:30 arası Erdoğan Akdağ Mah. Karayolları Cd. No:16, Merkez/YOZGAT adresinde bulunan TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü hizmet binasında açık artırma usulü ile satışı yapılacaktır.
 
                                                                SATIŞ ŞARTLARI ve USULÜ
 
1-Birinci arttırmada 6183 Sayılı Kanunun 81. Maddesine istinaden tespit edilen muhammen bedelin %75’ini ve rüçhanlı alacaklar ile satış masraflarını geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunur. İstekli bulunmadığı veya menkullere verilen bedelin muhammen bedelin %75’inden ve rüçhanlı alacaklar ile satış masraflarından aşağı olması durumunda, satış yapılmayacak bilahare en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile 17/05/2022 salı günü aynı yer ve saatte ikinci arttırmaya geçilerek muhammen bedelin en az %50’sini ve rüçhanlı alacaklar ile satış masraflarını geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunacaktır.
2-Satışa iştirak edecek katılımcılardan muhammen bedel üzerinden % 5 oranında teminat alınacaktır. Teminat satış saatinden önce komisyona TL cinsinden nakit olarak verilecektir.
3-İhale katılımcısı gerçek kişilerin kimlik aslı ve fotokopilerini, tüzel kişilerin yetki belgesini, vekillerin ise vekâletnamenin aslını veya onaylı suretini ihale saatine kadar Satış Komisyonuna teslim etmesi gerekmektedir.
4-Katma Değer Vergisi (oranları tabloda belirtilmiştir) , Damga Vergisi, Tellâliye Resmi ve satış giderleri alıcıya aittir.
5-Satış bedeli peşin olarak tahsil edilir veya verilen süre (3 gün) içinde ödenir. Satılan mal bedeli ödenmeden teslim edilmez. Alıcı, menkul malı almaktan vazgeçmesi veya verilen ek süre içinde bedelin tamamını ödememesi halinde, 6183 Sayılı Kanunun 86. maddesi uygulanır.
6-Menkul mallar, dışarıdan görüldüğü gibi ve mevcut durumu ile satışa sunulmakta olup, alıcıların menkul malları yerinde (Erdoğan Akdağ Mah. Karayolları Cd. No:16, Merkez/YOZGAT adresinde bulunan TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü hizmet binasında) bizzat görerek satışa katıldığı kabul edildiğinden alıcı tarafından hiçbir şekilde itiraz edilemez. Bu konuda yapılan itirazlar reddedilir. Menkul malları görmek isteyenlerin Erdoğan Akdağ Mah. Karayolları Cd. No:16, Merkez/YOZGAT adresinde bulunan TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü hizmet binası adresinde görebilecekleri ilan olunur. İhale kendisinde kalan alıcılar menkul malları Erdoğan Akdağ Mah. Karayolları Cd. No:16, Merkez/YOZGAT adresinde bulunan TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü hizmet binası adresinden teslim alacaklardır. Nakliye/taşıma, montaj vb. masraflar alıcıya aittir. Satışa iştirak eden alıcılar satış ilanını okumuş ve şartlarını kabul etmiş sayılırlar.
7- İhalenin feshi talebiyle dava açılması durumunda, ihale tarihinden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde dava açtığını kuruma bildirme yükümlülüğü üçüncü kişilere aittir.
8-Ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğüne müracaatları rica olunur. Satış ilanı ilgililerin adresine gönderilecek olup; adrese tebligat yapılamaması halinde iş bu ilan tebliğ yerine geçecektir. 07/04/2022
                                                                                                                                  SELİM TÜRKER
                                                                                                                                  İL KOORDİNATÖRÜ