Yozgat İl Koordinatörlüğü

TKDK BAŞKANI ANTALYALI’DAN DESTEKLENEN YATIRIMLARA ZİYARET


TKDK Başkanlığına atanan Dr. Ahmet Antalyalı, 16.07.2023 Pazar günü Ankara’da TKDK hibe destekleri ile kurulan üretim tesislerine ziyarette bulundu.

Gölbaşı ilçesinde kurulan 120 büyükbaş kapasiteli et üretim işletmesinde incelemelerde bulunan Başkan Antalyalı, üreticileri dinlemek istediğini, yüz yüze görüştüğü üreticilerin sıkıntılarını ve taleplerini öğrenerek bir an önce çözüm üretmeye çalışacaklarını bildirdi.

Antalyalı, hayvancılık işletmelerinin işçi problemi, yerli üretimin desteklenmesi hususu ve yem bitkileri üretiminin teşvik edilmesi ve ülkemizin kırmızı et potansiyelini daha iyi noktalara götürme gibi öne çıkan konularda işletme sahibi Ercan Karslı ile bilgi alışverişinde bulundu.

Aynı şekilde Haymana ilçesinde TKDK hibe desteği ile kurulan tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği işletmesini de ziyaret eden Antalyalı, işletme sahibi Sedef Uçar’a TKDK desteği ile kurdukları aspir ve kimyon yetiştiriciliği işletmesinin bir sonraki aşamaya taşınarak tıbbi ve aromatik bitki işleme tesisinin de kurulması sürecinde TKDK olarak destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Aynı zamanda Soğulca köyü çiftçileri ile kurmayı düşündükleri kooperatif aracılığıyla makine parkı desteklerinden yararlanılmak istendiği öğrenilen yatırımcıya konu hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Antalyalı, düşünülen tesisin bölge halkına büyük katkı sunacağını, bu tür işletmelerin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra Polatlı ilçesine geçen Başkan Antalyalı, Serre Teknolojik Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Tic. Ltd. Şti’nin TKDK hibe desteği ile Polatlı’da kurduğu dondurarak kurutma (Freeze Dry) tesisinde incelemelerde bulundu.

Freeze dry teknolojisinin yenilikçi ve yüksek katma değer üreten bir inovasyon olduğunu vurgulayan Antalyalı, TKDK olarak ülkeye döviz kazandırma potansiyeli yüksek projelere halihazırda destek verdiklerini ve Ankara’da tek olan dondurarak kurutma işletmesi ile bu alanda önemli bir başarıya imza atıldığını söyledi.

Polatlı’da bulunan bir tiftik keçisi işletmesini de ziyaret eden Başkan Antalyalı, tiftik keçisi işletmelerinin kurulması yanında tiftik keçisinden elde edilen tiftiğin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik işletmelerin de kurulmasına TKDK olarak destek verdiklerini dile getirdi.

Son olarak Polatlı Ziraat Odası’nı ziyaret eden Antalyalı, Polatlı çiftçisinin sıkıntıları ve talepleri hususunda Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu ile görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Antalyalı, ziraat odaları ve üretici birlikleri ile sık sık temasta kalınacağını, Polatlı çiftçisine ve yatırımcısına IPARD 3 Programı’nda da en iyi şekilde katkı sunmayı beklediklerini ifade etti.