Yozgat İl Koordinatörlüğü

VALİ YURTNAÇ, TKDK’YI ZİYARET ETTİ


Göreve başladığı günden itibaren kurumları daha iyi tanımak, ve yaptıkları çalışmaları yerinde incelemek için kurumlardan brifing almaya başlayan Vali Kemal Yurtnaç, bu uygulamaya, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile devam etti.

Cumartesi günü TKDK’yı ziyaret eden Vali Yurtnaç, kurumun faaliyetleri hakkında Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker’den bilgi aldı.İnşaat süreci devam eden ve tamamlanan faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Yurtnaç, TKDK destekli kurulan işletmelerin sürdürülebilirliğinin önemine vurgu yaptı.

Yozgat’ın tarım bakımından önemli bir merkez olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Devletimiz çiftçilerimize çok güzel destekler veriyor. Gerek tarımda, gerek turizmde gerekse diğer yatırımlarda devletimiz her zaman işletme sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın yanında yer alıyor. İşletme sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız devletimizin bu tür yatırımlardan faydalanması hem ilimiz hem ülkemiz ekonomisine, hem de istihdama büyük katkı sağlayacaklardır. Bu tür yatırımlardan haberdar olmayanlar için kurumlarımız vatandaşlarımızın ayağına kadar giderek alabilecekleri yatırım ve kuracakları işletmeler hakkında da aydınlatıcı bilgiyi veriyorlar” dedi.