Yozgat İl Koordinatörlüğü

YOZGAT İLİNDE BİR İLK


               Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu  (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü’nün %50 hibe desteğiyle faaliyete geçen ilk Kırsal Turizm tesisi olma özelliği taşıyan Öcallar Restaurant ‘ın açılışı yapılmıştır. 11.05.2015 tarihinde gerçekleşen açılışa Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Saraykent Kaymakamı Murat Kaplay ve çok sayıda ziyaretçi katılmıştır. Saraykent ilçesinde Yozgat Sivas yolu üzerinde faaliyete geçen tesis içerisinde, lokanta, çok amaçlı toplantı salonu, aile yemek salonu, çocuklar için oyun gurubu, yerel el sanatlarının sergilendiği bir bölüm bulunmaktadır.
                Açılışta ilk sözü alan Öcallar şirket başkanı Halis Öcal ‘'Bu gün burada iki tesis açıyoruz. Birincisi yüzde yüz devlet sermayesi olan Türkiye Petrolleriyle beraber kurduğumuz istasyonumuz ve ikincisi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe desteği alarak faaliyete geçirdiğimiz Öcallar dinlenme tesisi. Bu faaliyetleri gerçekleştirmemize ön ayak olan, bizi cesaretlendiren müdürlerimize ve açılışa teşrif eden bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a teşekkürü borç bilirim. Tesisimiz toplamda yaklaşık 4 milyon liraya mal olmuş, restaurant için aldığımız hibe desteğiyle ve kdv muafiyetiyle birlikte yaklaşık 930 bin lira TKDK katkısı olmuştur. Burada sanayici ve iş adamı arkadaşlarımın dikkatini çekmek istiyorum. Bu desteklerle beraber ilimize çok faydalı tesisler kazandırabiliriz. '‘ dedi.
                Yozgat iline yapılan yatırımların son yıllarda hızla arttığını belirten Milletvekili Bekir Bozdağ '‘Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumuyla beraber Yozgat İlinde Toplamda 109 milyon 479 bin liralık yatırım yapılmıştır. Bu yatırımın toplam 66 milyon 150 bini hibedir. Burada açtığımız tesis bütün yatırımcılarımıza örnek olacak bir yatırımdır. '‘ dedi.