Yozgat İl Koordinatörlüğü

TKDK Yozgat Tarım Fuarında İlgi Odağı Oldu


 6. Yozgat Tarım, Gıda ve Hayvancılık fuarı 2-5 Nisan 2015 tarihleri arasında Yozgat Merkez Kapalı Fuar Alanında gerçekleştirildi. TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü farklı standı ve promosyonlarıyla fuarda ilgi odağı oldu. Yozgat İlinde hibe desteği ile yapılan yatırımların fotoğraflarının olduğu stant gelen ziyaretçiler tarafından takdirle karşılandı.
Düzenlenen Tarım, Hayvancılık Teknoloji Fuarı açılışına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, TSO Başkanı Metin Özışık, sivil toplum kuruluş temsilcileri çiftçiler ve firma temsilcileri katıldı.
Fuar açılışında konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat'ın tarım açısından Türkiye'nin en önemli illerinden biri olduğuna ifade ederek, bu özelliğiyle tarım sektörünün Yozgat'ta gelişip, ilerlemesi gerektiğini vurguladı.
Tarım Orman ve Köy işleri ve Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar da Türkiye'de üretimi artırabilmek için hükümetlerin sanayiye büyük önem verdiğine değinerek, "Ama bilmemiz lazım ki, sanayiyi geliştirebilmek için tarımın ve tarımsal sanayinin gelişmesi gerekir. Tarım ve tarımsal sanayi gelişmeden sanayinin gelişmesi mümkün değildir. Geliştirmeye kalksanız bile temelsiz bir yapı gibi olur. Bu gün bütün dünyadaki ekonomik gelişmeler takip edildiğinde yeniden tarımın önemi bütün dünyada öne çıkmaktadır. Tarımın önemi yeniden anlaşılmaktadır. Türkiye'nin yeni tarım politikalarını, yeni gelişme politikalarını, yeni büyüme politikalarını çok akılcı bir şekilde geliştirmesi gerekmektedir" dedi.
 Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'da yaptığı konuşmada bu yıl 6'ıncısı düzenlenen fuarın daha geliştiğini söyledi. Yozgat'ın tarım ve hayvancılık kenti olduğuna dikkat çeken Yazıcı: "Fuarda, güzel yeni icat edilip yapılan tarım aletleri var, geliştirilmiş makineler var. Tarımla ilgili yoğun bir ilgi var, biz de merak ettiğimiz konulara bakıyoruz, farklı teknolojiyle üretilmiş makinelere görüyoruz. Çiftçimiz her geçen gün fuara daha çok rağbet ediyor. Özellikle makineli tarım aletle rağbet görüyor. Girdileri düşürme noktasında geliştirilen makinelere çiftçilerimizin ilgisi büyük" dedi.
 Açılış sonrası Vali Yazıcı, Eski Bakan Lütfullah Kayalar, Belediye Başkanı Kazım Arslan, TSO Başkanı Metin Özışık ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini kesip stantları tek tek ziyaret ederek, tarım, hayvancılık ve gıda üzerine sergilenen ürünleri inceledi.​


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Yozgat İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çorum İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş.


Et Süt Kurumu Yozgat Et Kombinası Müdürü Mehmet Tekinöz, Anajans Grup Başkanı Nurullah Nurdoğan




fuardan fotoğraflar